Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Supercupen och rally-SM körs i samma tävling

Kors i taket – Rally-SM och Supercupen samsas om en och samma tävling!

Annons

Supercupen kom till världen år 2000 när flera förare och arrangörer ansåg att SM spårat ur, inte minst ekonomiskt. Måttet blev rågat när den populära tvåhjulsdrivna Grupp H-klassen helt sonika ströks från SM.
Sedan dess har det varit kärvt klimat. Supercupen har frodats. I stort sett hela den svenska eliten har kört tävlingarna och cupen har blivit en nagel i ögat på SM.
I år riskerade SM-serien att bli ett fiasko.

Båda deltävlingarna i vintras ställdes in och när också grustävlingen i Kil – som skulle ha körts förra helgen – regnade bort var goda råd dyra.
Men nu har det efterlängtade hänt. Hässleholms MK, arrangör av den avslutande supercupdeltävlingen i morgon lördag, sträckte ut en hand med cupledningens goda minne. Man bjöd generöst nog in SM-folket till sin tävling. Rallyutskottet i Svenska Bilsportförbundet tog tacksamt emot erbjudandet.
Törs man nära en from förhoppning på ett fortsatt handskakande? Så att vi på sikt får ETT rikstäckande mästerskap i rally i stället för två. Det vore en ynnest…
Fyra gästrikar finns på plats i Skåneland. Martin Berglund jagar den totala andraplatsen i tvåhjulsdrivna klassen i Supercupen. Han är i nuläget tvåa i sammandraget med två poäng tillgodo på Christer Steen, Svärdsjö (Leif Peterson från Göteborg är klar slutsegrare).

Andreas Sjölander, klubbkollega med Martin i SMK Gävle, är i nuläget femma i SM otrimmat tvåhjulsdrivet. Chansen att hålla gulddrömmen vid liv är att ta en topplats i Hässleholm – och göra om bravaden när SM avslutas i Norrköping 12-13 september.
Tobias Söderqvist från Årsunda har en teoretisk chans till medalj i trimmat tvåhjulsdrivet. Men då fordras i likhet med Sjölander fullträffar såväl i Hässleholm som Norrköping.
Kompletterar kvartetten gör Kenth Östlund, Hedesunda, i fyrhjulsdrivna klassen.

Annons