Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svensson satte alla på plats på Rörberg

Etta i tävlingen – och dessutom segrare totalt.

Stefan Svensson tog hem rubbet när Santa cup avslutades på Gävle Motorstadion igår kväll!

– Underbart. En sten föll just från bröstet, jublade en nöjd ångermanlänning efteråt.

Annons

Det blev en tuff grundtävling där Stefan Svensson och jämten Per-Anders Lindström båda kom att sluta på 14 poäng. Stefan tappade en pinne mot tjecken Antonin Klatovsky i den fjärde omgången efter att ha blivit omkörd i den sista kurvan. Lindströms enda ”plump” i protokollet var mot just Stefan, i kvällens första heat.

Nyss nämnde Klatovsky och hemmafavoriten Posa Serenius slutade på 13 poäng. Tjecken drog det längsta strået när det gällde den tredje och sista ordinarie platsen till A-final tack vare fyra heatsegrar – mot Posas tre. Verkligen hårda bud.

Men altmeister fixade ändå en biljett till det stora avgörandet. Vann nämligen B-finalen på ett övertygande sätt före holländaren Johnny Tuinstra. Trea blev Peter Koij, Gävle, efter att ha passerat Fredrik Johansson mot slutet av heatet.

Fyra laddade förare ställde därefter upp till start i A-finalen. Snabbast iväg i starten var Stefan Svensson, som tog ledningen före Antonin Klatovsky, P-A Lindström och Posa.

Svensson fick därefter ett släpp i den andra kurvan, men förmådde ändå hålla undan. Korsade sedermera mållinjen som etta, knappt före tjecken.

Posa slutade trea efter att ha kört förbi Lindström på det sista varvet.

– Vi är jämna Stefan och jag själv. I grundtävlingen var jag något snabbare men i finalen fick jag ge vika, menade Klatovsky, som även kunde lägga beslag på den totala andraplatsen i cupen – efter Svensson från Örnsköldsvik.

Posa var nöjd med sin pallplats.

– Ja, det är jag allt. Fick starta från ytterspår och det var trots allt ett litet handikapp, summerade han vid prisutdelningen.

Totalt i Santa cup slutade Posa på fjärde plats, två poäng efter P-A Lindström. Peter Koij knep femteplatsen, ytterligare en pinne därefter.

Mer läsning

Annons