Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Toppsäsong för Magnus

Magnus Wihlborg både vann och blev tvåa i Nordic Classic Open!
– Min bästa säsong hittills, förklarar Gävleföraren.

Annons

Classic Roadracing innebär tävlande på motorcyklar från en svunnen epok. Noga räknat går gränsen vid 1967 när det gäller tvåtakt – samt 1972 om man tävlar på maskiner med fyrtaktsmotorer.

I år har sex tävlingshelger genomförts i Nordic Classic Open med början på Botnia Ring i Finland och avslutning på Gelleråsbanan i Karlskoga den gångna helgen.

Magnus Wihlborg tävlar i två klasser, dels i 175 cc och dels i 350 cc. I den sistnämnda knep han slutsegern efter att ha tagit poäng i elva av de totalt tolv deltävlingarna (två varje helg).

– Det har fungerat bra i år. Riktigt kul har det varit, berättar han.

Nära 30 förare har kört i klassen. Största motståndet mötte Magnus från Ove Koch från Hjärnarp.

I ”lilla” klassen har Magnus haft en jättekamp med Leif Smedh från Avesta, en levande legend inom roadracingsporten.

– Leif är fyllda 74 år och har tävlat i 55 av dessa. Han håller fortfarande riktigt högt tempo och är värd all beundran.

Veteranen kunde till slut ta första plats på 243 poäng, mot 239 för Magnus. Avgörandet stod på Gelleråsen där Leif vann båda heaten – före Magnus.

I 175-klassen har också en annan Gävle-bo tävlat med framgång, Harri Konttinen. Facit blev en sjätteplats totalt, trots att han körde omkull och bröt skulderbladet i det andra racet i säsongsöppningen på Botnia Ring. Missade därmed racen i Våler (Norge) samt i Linköping.

I Svenska Cupen – där de tre deltävlingarna i Sverige ingått – vann Magnus Wihlborg båda klasserna. Harri Konttinen slutade femma i 175 cc.

Mer läsning

Annons