Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft rally väntar ”Sjölla” – som siktar på pallen

– Det blir tufft motstånd, inte minst från VM-föraren Per-Gunnar Andersson!
Andreas Sjölander blickar fram mot helgens rallydrabbning – med en pallplats i siktet…

Annons

I fjol vann ”Sjölla”(som han oftast kallas) SM-guldet i klassen otrimmat tvåhjulsdrivet. Han knep titeln med minsta möjliga marginal, en tiondels sekund, efter en osannolik rysare i den sista deltävlingen i skogarna runt Norrköping.

Till i år tog den nu 25-årige Valbokillen klivet över till fyrhjulsdrivna klassen, rattande en Mitsubishi Lancer av senaste modell. Säsongen inleddes med en andraplats i Värmland Runt, första deltävlingen i SM. I övrigt har supercupen bjudit på en nionde- samt en femteplats –i Hudiksvall respektive Lima.

Men därefter har det gått rejält med grus i maskineriet. Två brutna tävlingar i rad i det brittiska mästerskapet och tidig sorti även när supercupen fortsatte med Holmenskogsrallyt i Motala i början på innevarande månad.

– En felaktig bränsletrycksregulator har spelat oss ett spratt. Nu är detta åtgärdat och jag har i dagarna kört tävlingsbilen i 30 mil utan problem, berättar Andreas.

Så klart är han rejält revanschsugen. Och nu har ”Sjölla”också fokus klart för sig:

– SM får bli huvudmålet resten av säsongen med tanke på flopparna i England.

Årets andra deltävling, Sydsvenska Rallyt, avgörs nu på fredag och lördag.

I Värmland Runt var det jämten Jocke Nyman som tog hem spelet –med 1,5 minuts marginal.

– Jocke kommer att bjuda hårt motstånd även denna gång, men jag tror nog ”P-G”Andersson blir ännu hetare, funderar Andreas.

Värmlänningen blev arbetslös vid årsskiftet när Suzuki lade ner sitt VM-stall. Istället tar han nu upp kampen om SM-guldet i en likadan Mitsubishi som ”Sjölla”(och Jocke Nyman).

– Men P-G är inte heller han oslagbar. Jag kommer att göra mitt allra bästa för att sätta honom på plats!

Fotnot: Utöver Andreas Sjölander kör även Martin Berglund, Gävle och Tobias Söderqvist från Årsunda Sydsvenska Rallyt –i trimmade tvåhjulsdrivna klassen. I otrimmat tvåhjulsdrivet deltar junioren Håkan Björkman från Torsåker.

Mer läsning

Annons