Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ulvesand överst på pallen

Fredrik Ulvesand ångar på i täten på gokartbanorna landet runt. I helgen kunde återigen Gävlekillen kliva överst på pallen när mellansvenska serien fortsatte på Borlänge motorstadion.

Annons

Med hela 69 förare var Miniklassen (som vanligt) den största. Redan i kvalet visade Fredrik Ulvesand att han var i prima form. Han var den enda som lyckades med konststycket att ta tre heatsegrar och stod därmed master i A-finalen.

Här blev det ånyo en förstaplats, den fjärde av fem möjliga i MKR-serien i år. Även fast det återstår tre deltävlingar att köra (varav en på hemmaplan i Rörberg) så ser det onekligen bra ut för en slutseger.

En riktigt frän körning presterade även Robert Svensson, Gävle. Två segrar och en åttondeplats i kvalet följdes av en tredjeplats i A-finalen – efter Alexander Jönsson, Örebro.

Liksom Mini avgjordes Micro i lördags. Här lyckades Emelie Mattsson bäst av Gävleåkarna med en femteplats i A-finalen.

Yamaha kördes på södnagen och här tog sig fyra Gävlekillar in bland de tio främsta i finalheatet. Högsta tempot i kvartetten höll Johan Blomkvist som styrde över mållinjen som femma.

Helgens andra Gävleseger kom i Sport 2000. Pelle Nejman kom till Borlänge med fyra raka fullpoängare i MKR i bagaget. Han åkte därifrån med ännu en…

Mer läsning

Annons