Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viktigaste helgen i ”Sjöllas” rally-liv

– Det är mycket som står på spel. Och riktigt spännande ska det bli…
Andreas Sjölander är full av tillförsikt i dag – och laddad till tänderna med chans på ett fabrikskontrakt i brittiska rallymästerskapet 2009!
”Sjölla” är en av åtta förare som handplockats till Pirelli Star Driver i norra England. 24-åringen från Valbo görs sällskap av Patrik Flodin från Ilsbo, finske Juha Hänninen samt ett koppel britter.

Annons

Andreas valdes ut efter sin körning i sommarens asfaltrally på Isle of Man. Här presterade han 16 fenomenala sträcktider innan färden tog slut mot en stenmur. Körningen imponerade trots allt så pass mycket att juryn gav honom en chans i detta veckoslut.

Även de övriga förarna har gjort sig förtjänta av deltagande via prestationer ibland annat brittiska mästerskapet under året. Patrik Flodin (jämngammal med Andreas) fick chansen efter att ha vunnit Grupp N-klassen i VM-rallyt i Wales förra helgen.

– I går testade vi notläsning under överinseende av Petter Solbergs codriver Phil Mills. Utöver det ska alla förare bland annat genomgå fysiska test innan vi kör den slutliga shoot-outen, berättar Andreas.

Den sistnämnda avgörs på en rallysträcka som förarna först kör två vändor i tvåhjulsdriven bil och därefter byter till fyrhjulsdrift i två omgångar.

Segraren i samtliga ”grenar” sammantaget vinner ett kontrakt för brittiska rallymästerskapet kommande säsong, något som är guld värt – och kan vara ett insteg i VM.

– Allt är fritt inklusive tävlingsbil. I år stod en Mitsubishi Evo 9 till buds, fortsätter Andreas, som efter SM-guldet i år rankas som en av landets mest lovande förare.

Mer läsning

Annons