Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westlund slutar som förbundskapten: "Det tar för mycket tid"

/

Ola Westlund slutar som förbundskapten inom isracingsporten.
– Mitt beslut är definitivt och jag går inte att övertalas till en fortsättning, förklarar den 49-årige Gävlebon.

Annons

Ola Westlund – svensk mästare i isracing 1991, samt lagvärldsmästare åren 1995 och 2002 – har haft uppdraget som förbundskapten i fyra vintrar. Nu lämnar han skutan.

– Min målsättning har hela tiden varit att satsa på våra yngre lovande förare. Hjälpa dem utvecklas att kunna ta steget ut internationellt. Jag känner att detta nu är uppfyllt, berättar Ola.

Och syftar i första hand på Ove Ledström, Nicklas Kallin-Svensson samt Daniel Henderson, tre killar ur den nya generationen som i år blommat ut i VM-serien. Lägg därtill Jimmy Olsén, som tog brons i EM 2014, Martin Haarahiltunen – silverman i Nordiska finalen i februari – samt Viktor Svensson som vann Roelof Thijs Bokaal i Assen nyligen.

– Det känns lite grann som att jag kan ta åt mig lite grann av den här utvecklingen, fortsätter Ola.

Som dock anser att tiden nu är mogen för ett skifte på posten.

– Uppdraget tar mycket tid, samtidigt som det är fantastiskt kul. Men jag vill hinna med annat i livet också – jobb, familj, sommarstuga och min son, Andreas, som kör speedway.

År 2013 tog Ola beslutet att inte satsa på Posa Serenius inför VM, vilket orsakade en schism de båda klubbkompisarna mellan.

– Men det har inget att göra med mitt beslut att avgå, absolut inte. Men självklart har det varit påfrestande, säger Ola vidare.

Han kommer att sakna sitt uppdrag.

– Känns ju lite grann som ”mina” grabbar. Kontakten med Stefan Svensson, som varit en stöttepelare för mig, har också varit inspirerande.

Någon efterträdare till Ola Westlund är ännu inte utsedd.

Mer läsning

Annons