Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motorbana på flygfältet ett steg närmare

Motorparken på flygfältet i Tierp har tagit nya steg mot att förverkligas.
Arbetet med en detaljplan har inletts - och kommunen planerar att dra vatten och avlopp till platsen.

Annons

Tierps kommun har tagit fram ett start-PM för inrättande av en detaljplan över Tierps flygfält. På kommunen räknar man med att det kan ta ett år innan detaljplanen gäller.

Parallellt med detta fortsätter Tierp Arena AB sina planer att bygga en motorbana, halkbana, med mera på flygfältet. De planerar att köra mindre dragracingtävlingar redan i höst på fältet.

Enligt uppgifter från kommunen är detta möjligt trots att inte detaljplanen är klar.

Väntar på grönt ljus

Investerarna har ändrat sin ansökan till kommunen från bygglov till förhandsbesked om bygglov. Det beror på att de inte vill bekosta alla nödvändiga ritningar innan de vet att det är grönt ljus för planerna. Bolaget har också gjort en anmälan enligt miljöbalken till kommunen om motorbanan. Kommunen ska nu granska miljöpåverkan från banan.

Tierps kommun tänker satsa pengar på att dra vatten och avlopp till flygfältet. Samtidigt passar man på att ansluta andra fastigheter i närheten samt trafikplatsen vid E4-avfarten.

– Men det görs först när det är klappat och klart, säger Leif Lagman, produktionschef i Tierps kommun.