Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motörheads frontman Lemmy död

Lemmy Kilmister, frontman i det brittiska rockbandet Motörhead, har avlidit i cancer 70 år gammal. Han var känd för hitlåtar som "Ace of Spades", ett hårt rock 'n' roll-leverne och sin raspiga röst.

"Det finns inget enkelt sätt att säga detta på... Vår stora, ärade vän Lemmy gick bort i dag efter en kort kamp mot en extremt aggressiv cancer", skriver bandet på sin Facebooksida.

Sångaren och basisten Ian Lemmy Kilmister föddes i Staffordshire i England 1945. I sin ungdom spelade han i ett flertal band, och arbetade en tid som roddare åt Jimi Hendrix. Efter att ha fått sparken från spacerockbandet Hawkwind sedan han gripits för droginnehav vid den kanadensiska gränsen bildade han i mitten 70-talet Motörhead. Bandet har släppt 23 studioalbum, bland andra "Ace of Spades" (1980), "Overkill" (1979) och "Orgasmatron" (1986).

Lemmy, som varit Motörheads enda fasta medlem under de 40 år rockbandet funnits, är känd för att ha levt ett hårt liv. Nyligen meddelade Lemmy att han av hälsoskäl bytt ut whisky och Coca-Cola mot vodka och apelsinjuice.

Enligt bandmedlemmarna fick Lemmy beskedet om den dödliga sjukdomen bara för några dagar sedan. Men han har haft en rad åkommor de senaste åren och flera konserter har fått ställas in på grund av vacklande hälsa.

Motörhead spelade i Stockholm och Göteborg så sent som i början av december, bara några månader efter releasen av den senaste skivan "Bad Magic".

Bandets svenske trummis Mikkey Dee skriver på sin Facebooksida: "RIP Lemmy... Fortsätt att spela rock 'n' roll var du än är."