Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motormännen i Gävle om E16: "Orimlig hantering av Trafikverket"

På E16 mellan Gävle och Sandviken pågår vägarbeten sedan flera månader, vilket gör att långa köer bildas under rusningstid. De arbeten som utförs är till största delen berättigade med utbyte och förlängningar av sidoräcken.

Läs också (Plusartikel): Stora köbildningar på E16 – här är Trafikverkets uppmaning till allmänheten: "Det skulle underlätta för alla på vägen"

Nu går Trafikverket ut i lokalpressen och uppmanar allmänheten att åka kollektivt. Uppenbarligen känner inte Trafikverket till hur kollektivtrafiken fungerar, eller ska vi säga inte fungerar, mellan Sandviken och Gävle. De bussar som går i rusningstid är redan fullsatta. Dessutom generaliserar Trafikverkets projektledare grovt som antar att det i varje bil bara färdas en person. Några alternativa vägar finns inte heller att ta utan trafikanterna är hänvisade till E16.

Inte heller verkar Trafikverket ha någon som helst kontroll över hur arbetet genomförs eller på vilken tid det utförs. Hur använder egentligen Trafikverket bilisternas pengar? I lokalpressen kan vi läsa att det har varit svårt att få tag i entreprenörer för att utföra nödvändiga arbeten och att den entreprenör som anlitats därför har fått sätta sin egen prislapp!

Läs också (Insändare): Trafik på E16: "Fel på oss bilister – klarar inte av att köra bil när det blir avstängningar"

I uppdraget låg att entreprenören skulle arbeta tvåskift vilket hade förkortat den här jobbiga situationen avsevärt men inte ens detta har uppfyllts. Gång på gång har datum för färdigställande fått flyttas framåt. Uppenbarligen finns det ingen tidspress från Trafikverkets sida. Under tiden får pendlare mellan Sandviken och Gävle finna sig i att tillbringa värdefull tid i bilkö. En helt orimlig situation!

När jag i fredags åkte på den aktuella sträckan, fanns bara en enda grävskopa i arbete på ett mindre vägavsnitt trots att nästan fyra kilometer väg var avspärrad! De avspärrningar som används är inte större än att de borde kunna plockas bort vid längre uppehåll i arbetet men inte ens det händer. Man kan med rätta fråga sig vilket ansvar Trafikverket tar för den uppkomna situationen?

Seved Röstberg 

Motormännens avdelning i Gävle

Läs också (Plusartikel): Polisen till bilförarna på E16: "Helt fel att bara köa i ett körfält"

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel