Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Motortävling gick friktionsfritt

Rödjackorna fick mycket beröm av åskådarna. Arrangörerna tyckte att det gick över förväntan.

Annons

Nu är genrepet inför dragracing-EM avklarat.

Helgens dragracingstävlingar vid nyinvigda Tierp Arena blev rena rama folkfesten.

– Det gick i princip helt friktionsfritt. Jag hade sett framför mig strul med in- och utpassager, säger Patrik Larsson, informatör vid Tierp Arena.

Någon officiell publiksiffra finns ännu inte men Larsson säger att läktaren var halvfull vilket skulle betyda cirka 5 000 åskådare. De servades av funktionärer från fyra lokala idrottsföreningar. Larsson säger att han bara hört goda omdömen från publiken om funktionärerna.

– Min sambo Cina Ädling stod i biljettkassan. När folk gick därifrån tog de funktionärerna i sina röda jackor i hand och tackade för ett fantastiskt event.

SM i dragracing var en generalrepetition inför deltävlingen i dragracing-EM, 9–12 juni. Larsson säger att det finns saker som kan förbättras som inpassage av åskådare på motorcykel och asfalteringen av infartsvägar. Flera byggen ska färdigställas.

– Det blir fler toaletter och en andra läktare. Byggnaden för tävlingsteamen ska vara klar liksom markarbeten och asfaltering. Det blir också mer permanent el på området.