Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agnes gillar Alice

/
  • Let’s dance. Agnes Carlsson släpper sin tredje skiva, ”Dance love pop”, som hon beskriver som ”en platta att komma i gång till”.

Agnes Carlsson är tillbaka med sitt tredje album. Den här gången har hon gjort en skiva som man ska kunna förfesta och dansa till.


– Jag har länge velat göra diskomusik. Nu har jag fått som jag ville, säger hon.

Annons

Det har gått tre år sedan Agnes Carlsson blev den första kvinnliga deltagaren som vann talangjakten ”Idol”. Då var hon tonåring. Nu är hon vuxen. Vuxen nog att få gå på krogen, vilket märks på den nya musikstilen på tredje albumet ”Dance love pop”.

Borta är de svulstiga balladerna. Nu är det musik för nattklubbarnas dansgolv som gäller.

– Det har verkligen hänt mycket på de här åren. Jag var bara 17 under min första turné, och fick inte vara ute på så många ställen. Så det passar bra att den här plattan kommer nu, säger hon leende.

Albumet är det första sedan Agnes och ”Idol”-skivbolaget Sony BMG gick skilda vägar. Nu är hon knuten till det mindre bolaget Roxy Recordings.

Ända sedan hon blev klar med skiva två, ”Stronger”, har hon vetat att det är diskomusik hon vill göra.

– Jag kände att jag ville göra något helt annorlunda. Dels för mig själv, för att få en ny kick, och dels för att jag inte tycker att det finns någon annan som gör disko nu, berättar Agnes.

Själv älskar hon att gå ut med kompisarna och dansa, gärna till Rihanna, Lady Gaga och Beyoncé. Men helst inte till sina egna låtar.

– Det känns ju lite sådär att festa till sin egen musik, säger hon och skrattar så att de stora örhängena dinglar.

– Men jag har varit med om det. Jag var ute och festade en gång när de började spela ”On and on”. Mina kompisar drog upp mig på dansgolvet.

Den radioaktuella singeln ”On and on”, liksom många andra av skivans spår, har Agnes skrivit tillsammans med låtskrivaren Anders Hansson. Resultatet, som liksom albumtiteln antyder består av poppig dansmusik om kärlek, är hon stolt över:

– Det här är det jag vill göra nu. Det känns skitbra och rätt i tiden. Men om fem år kanske jag vill göra något helt annat.

Även om mycket har hänt i Agnes Carlssons liv sedan ”Idol”-tiden får hon fortfarande finna sig i att förknippas med tv-programmet.

– Idol var en bra skola, säger sångerskan som ändå är mån om att visa att hon är mer än bara en talangjaktsvinnare:

– Med den här plattan hoppas jag att jag tar ännu ett steg därifrån och visar att jag verkligen kan stå på egna ben.

Therese Nyberg/TT Spektra

Annons