Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alice Cooper till Gävle

/
  • Till gävle. Rockens skräckmästare, Alice Cooper, är klar för hårdrocksfestivalen i Gävle i sommar.

Kolla: Alice Cooper, Hel­l­yeah, Corrosion of Conformity och Graveyard kommer till Gävle i sommar.
Det är de senaste släppen från hårdrocksfestivalen Getaway Rock Festival 7–9 juli.

Annons

De kommer från andra sidan Atlanten nästan allihop:

Alice Cooper behöver väl ingen närmare presentation. Han är en legendar, kort sagt. Och om cirka ett halvår står han på en scen vid en gasklocka nära dig.

– Det känns stort att kunna erbjuda Alice Cooper i Gävle i sommar. Uttrycket ”en levande legend” känns nött och slitet, men i just det här fallet finns det liksom inget annat att säga. Att han sen än i dag är en högintressant artist, som kommer att erbjuda en minst sagt spektakulär show, gör inte saken sämre, säger festivalgeneralen Tomas Jernberg i ett pressmeddelande.

Supergrupp

Hellyeah kan man kalla supergrupp (som vi älskar det ordet!). Medlemmarna kommer från Pantera, Mudwayne och Damageplan. Spelningen på Getaway Rock är den enda de gör i Sverige.

Corrosion of Conformity (COC) slog igenom stort i slutet av 90-talet när de bland annat spelade förband till inte helt okända Metallica.

Och så Graveyard från Göteborg, som skivdebuterade för ett par år sen och som är Universals Musics stora rocksatsning för tillfället. Tung och riffbaserad hårdrock med rötter hos Led Zeppelin, Jimi Hendrix och Black Sabbath handlar det om.

Sen tidigare är det klart att Immortal, Aura Noir, Blowsight, Death Angel, Desultory. Entombed, F.K.Ü, Ghost, Heaven shall Burn, Marduk, Vomitory och Youth of Today kommer.

Och så vet ni att ni fortfarande, fram till midnatt på lördag, har chansen att skicka ett av våra lokala band rätt upp på en av Getaway-scenerna. Rösta på Mallicioum, Planet Rain, Undivine eller Brigada Illuminada. Kolla på arbetarbladet.se/galan hur man gör.

Mer läsning

Annons