Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älskade Refreshments

/
  • The Refreshments firade 20 år som band på CC-puben i Gävle. Nu har de dessutom sålt platina av sin samlingsskiva
  • 20 år som band. The Refreshments firar jubileum i år – och har dessutom fått sin andra platinaskiva.

Det är en riktig firarhöst för vårt lokala rock’n’roll-band The Refreshments. På jubileumskonserten på CC-puben häromsistens fick de en platinaskiva för albumet ”It’s gotta be both rock’n’roll – Best of The Refreshments”.

Annons

De fyller 20 år som band den här hösten, The Refreshments. Det var då, hemma i Skutskär, som ett gäng unga grabbar fick för sig att spela traditionell rock’n’roll, och så har de gjort sen dess. Och blivit riktigt riktigt stora.

Det märktes inte minst på uppslutningen på de två jubileumskonserterna i Gävle, på CC-puben där allt en gång startade. Fansen älskar The Refreshments.

Och de köper deras skivor. Höstens platina är bandets andra och de har inte mindre än tolv guldskivor, den senaste fick de tidigare i år för sitt album ”A band’s gotta do what a band’s gotta do”.

Jubileumskonserterna, med bandets olika gitarrister genom åren, spelades in och ska kanske visas på tv framöver.

I november släpper The Refreshments en box med inte mindre än åtta cd-skivor, sju av dem är remastrade originalalbum och den åttonde är en samling rariteter – bland annat den först vinyl-ep som de gav ut och den första demon som spelades in då för 20 år sen och dessutom några nyskrivna låtar. Boxen släpps lagom till starten på bandets traditionella julturné, i år med Eva Eastwood och Gil Edwards, en turné som landar på Konserthuset i Gävle 2 december.

Annons