Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andy "Jesus Christ" Tuvesons spellista

/

Det är snart påsk och då är ju Jesus lite extra aktuell. Och just den här veckan är Jesus än mer aktuell i Gävle, eftersom det på fredagskvällen är premiär på musikalen ”Jesus Christ Superstar” i Hille kyrka. Andy Tuveson spelar Jesus. Och eftersom vi brukar be en aktuell person sätta ihop en spellista till er så har vi denna vecka bett just Andy ”Jesus” Tuveson att göra det. Länken hittar ni som vanligt på arbetarbladet.se/noje.

Annons

1. ”Push” – The Cure

En låt hämtad från ”The head on the door” (1985) som kanske satte igång hela mitt musikintresse. Jag skulle kunna ta vilken låt som helst från den plattan som är helt fantastisk.

2. ”This one’s for you” – Ed Harcourt

Bara så bra! Kommentarer är överflödiga.

3. ”Dancing with tears in my eyes” – Ultravox

Ännu en låt tagen från min ungdom. En låt som gavs ut någon gång i början av 80-talet. 1984 tror jag. Bara det är ju fantastiskt. Låten har fått följa med sedan dess, i LP-samlingen, på blandband inspelade direkt från P3:s Tracks – till Spotifylistor i min laptop.

4. ”Amelia” –The Mission

En gripande, otroligt bra låt med en vidrig text. Precis som med The Cure och Ultravox så var The Mission ett band som spelades flitigt i min äldsta brors rum. Därifrån kom mycket av min tidiga ungdoms input.

5. ”I should have known”

– Foo Fighters

I mina öron ett av världens absolut bästa band med en av världens mest begåvade musiker vid mikrofonen. Senaste skivan – ”Wasting light” – är fruktansvärt bra.

6. ”Navigation” – Bye Bye Bicycle

Ett band som alltför många har missat. Gör om gör rätt.

7. ”Jag vet vilken dy hon varit i” – Håkan Hellström

En fin låt från Sveriges bästa artist! Ja, så är det. De som inte förstår Håkans storhet förstår inte mycket.

8. ”Mykonos” – Fleet Foxes

Ett makalöst band med en fabulös sångare i spetsen. Den här låten består egentligen av två låtar och det är inte första gången de gör så. I Fleet Foxes finner jag allt det som jag saknar i andra band.

9. ”DJ, Ease My Mind” – Niki & The Dove

Lyssna bara!

10. ”A Man Needs A Maid” – Neil Young

En låt för alla när livet är lite jobbigare än vanligt. Dramatik fångad i musisk skepnad.

Usch så svårt. Nästa gång kan jag väl få göra en lista på 100 låtar, ok?

Mer läsning

Annons