Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen träffade de Hammerfall

/
  • Fans. Niclas Billner, i förgrunden, vann en träff med Hammerfall och på lördagen var det dags för honom och Catrin Drage, den andra vinnaren, som står och pratar med gitarristen Pontus Norgren, att göra just det.
  • Gruppbild. På lördagen fick vinnarna i På Gångs tävling träffa fansen. På plats fanns också Linnea Elfström Schederin, som sjungit duett med Joacim Canas i tv-programmet ”Kvällen är din”.

På lördagskvällen spelade Hammerfall på Getaway och bjöd på en väldig massa eld och grejer. Men innan dess hann de med att träffa de fans som vunnit På Gångs tävling.

Annons

Det är sjukt varmt inne i Hammerfalls stora loge och den där värmen blir ett givet samtalsämne när vinnarna i vår tävling där man förutom biljetter till Getaway vann en träff med just Hammerfall, som på lördagskvällen headlinade Getaway Rock.

Niclas Billner hade tagit med sig kompisen Erik Grundström. Och efter en titt på Eriks arm fattar man varför – där sitter nämligen en tatuering med motiv från ett av bandets skivomslag. Den fotas och hamnar på Hammerfalls sajt.

– Det tyder ju på en hängivenhet, säger Hammerfalls sångare Joacim Cans.

Tävlingens andra vinnare, Catrin Drage, var mycket glad över att kunna bjuda med sig sin sambo Matte Andersson, som är familjen meste rockare.

– Jag lyssnar på Hammerfall, men när man är vuxen så har man ju inga idoler på det sättet, konstaterar han innan träffen.

Försöker se städerna

Gitarristen Pontus Norgren berättar för honom och Catrin Drage om hur Hammerfall tas emot i Tyskland, de kommer precis därifrån och Pontus Norgren konstaterar att underlaget är så mycket större där. Större land, fler hårdrockare, helt enkelt.

Hammerfall far runt på en mängd festivaler i sommar och basisten Fredrik Larsson säger att de försöker se litegrann av städerna de är i, för att fatta var de är.

Matte Andersson påminner dem om en spelning på gamla rockklubben Snakepit i Gävle och det får bandmedlemmarna att börja minnas.

– Oj, var det i Gävle, säger Joacim Cans och berättar att de knappt hade låtar till att göra en hel konsert och att de fick köra nån låt i repris som extranummer.

Det börjar dra ihop sig till Accept-konsert på stora scenen, samma scen som Hammerfall senare på kvällen ska kliva upp på, och bandmedlemmarna ska bli lotsade till scenkanten för att kunna se de tyska hårdrockarna.

Ville höra ”Kött”

– De kallade oss för sina arvtagare. Men det var för tio år sen, säger Joacim Cans.

Precis innan de går frågar Niclas Billner om de kommer att spela ”Renegade” på kvällens konsert.

– Kanske, svarar Joacim Cans.

– Om ni gör det kan ni skriva ut min kompis namn innan, han står i publiken? Han heter Kött, säger Niclas Billner och Hammerfall ser lite undrande ut.

– Kött. Jag skriker det i trummicken, säger Anders Johansson.

Så om de spelade ”Renegade” och ett till synes helt omotiverat ”kött” hördes precis innan vet ni varför.

Mer läsning

Annons