Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandguide till avslutande rockabilly-dag

/
  • kvällens headline. Wolfman Jack och Clas Yngström är sista bandet ut, innan coverbandet Pure Pleasure knyter ihop säcken.

Nu har det blivit dags för den sista festivaldagen på Rådhustorget. Och det görs med fokus på rockabilly. Vad sägs om band som Hubcats, Flat Foot och The Rockfire. Gör dig redo för lite sväng och läs på om banden i vår eminenta guide.

Annons

Bästa bandet för att sätta Rådhustorget i gungning är ju garanterat Hubcats. Jag har i alla fall innerligt svårt att stå still när dessa tre herrar drar igång sin svängiga rockabilly.

I Hate School är ett högst eftertraktat band just nu. Förra lördagen spelade de på Lundgrens i Valbo. Och i dag har de inte mindre än två spelningar inbokade. Först bjuder de Gävle på sina oemotståndliga coverhits, sedan drar de till Sandviken och avslutar kvällen på Legend. Kom och se vad som gör dem så poppis!

Det finns en hel del att skryta om när det gäller Flat Foot. Som att de har varit förband åt inga mindre än Status Quo, kommit på andraplats i country-SM och så har de en låt med i snowboardfilmen ”7up”. Ett band att spana in alltså!

The Rockfire behöver väl egentligen ingen närmare presentation för Gävlepubliken. Det är bara att hoppas på ett innerligt sväng och sång på ståbasen – i vanlig ordning.

Rånock har förstås en del trogna band att välja mellan. Handfull of Blues är ett sådant band som redan gjort succé på Rånockscenen. Men då var det på en fullsatt kväll på Å-krogen. Bara att hoppas på lika mycket folk i dag.

Wolfman Jack feat. Clas Yngström börjar bli varma i kläderna här i Gästrikland. I måndags spelade de på Smedsgårdsbluesen i Sandviken och nu är det dags att kliva på scenen igen. En riktig powertrio sägs de vara, detta bluesband.

Även denna kväll får partycoverbandet Pure Pleasure avsluta kvällen. Och i detta fall hela festivalen.

Mer läsning

Annons