Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara andraplatsen på spel i Malmö

/
  • Verklig lågoddsare. Danny Saucedo tar inte ut vinsten i förväg, men han kommer till Melodifestivalen med målet klart: att vinna och representera Sverige i schlager-EM. Inför deltävlingen i Malmö ses han redan som segrare. Frågan är vem som gör honom sällskap till Globen.Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
  • Hård konkurrens. ”Det är extremt mycket bra artister med i den här deltävlingen så det blir inte så himla lätt. Det är mycket möjligt att jag åker ur eller går till andra chansen, det återstår att se”, säger veteranen Charlotte Perrelli.
  • Retro. ”Naturligtvis har man en publik med tanke på de skivor man sålt och de framgångar man haft, men de yngre röstar mer så jag tror inte man har någon fördel så”, säger Christer Sjögren.

Vilka går vidare? Du menar vem får putsa Dannys sneakers?
När Melodifestivalen drar in i Malmö på lördagen är det slaget om andraplatsen som står för spänningen.

Annons

Med sin första repetition förvandlade Danny Saucedo deltävling fyra till en kamp om andraplatsen. Iklädd en futuristisk uniform som blinkar i takt med musiken utmanar Danny förra årets vinnare Eric Saade om första pris för Melodifestivalens genom tiderna mest spektakulära nummer.

Mitt under repetitionen vidtog Svenska Spels oddssättare extraordinära åtgärder och stoppade spelet på Danny.

Oddsen sattes sedan till 1,05, men vadslagningsexperterna utesluter inte att Danny kan tangera det rekordlåga oddset på 1,01 som hittills bara getts till historiska storfavoriter som Carola och The Ark.

Melodifestivalen i Malmö handlar inte om vilka två bidrag som går till final, utan om vem som får göra Danny Saucedo sällskap till Globen.

– Man vet aldrig, när man väl står där kan vad som helst hända. Men jag vet att Danny är en bra artist, jag tycker att han sjunger och dansar bra så jag skulle bli väldigt förvånad om han inte gick vidare, säger Charlotte Perrelli.

Som alltså tävlar mot Danny Saucedo i Malmö.

De tre bidrag som jämte Danny tippas ha störst chanser att ta sig till final är just Perrellis ”The girl”, Lotta Engberg och Christer Sjögrens ”Don’t let me down” och Dynaztys ”Land of broken dreams”.

Dynaztys sångare Nils Molin menar att bandet har goda chanser:

– Grejen är att hårdrock är pampigt. Pompa och ståt tilltalar folk.

– I och med förra året när vi gjorde mellanakten drog vi på oss en massa fans bland ”vanligt folk”, säger han.

Dynazty är ensamma i Malmö om att framföra en hårdrockslåt, något som kan tala för dem i tävlingen. Christer Sjögren och Lotta Engberg tävlar med en klassisk schlagerlåt som har drag av dansbandsmusik och tunga retroreferenser.

Det är knappast nyskapande, men det gör bidraget unikt i deltävlingen.

Duon vill inte uttala sig om sina chanser, men konstaterar att motståndet är tufft.

– Om man tänker konkurrensmässigt är det ett väldigt hårt startfält, säger Christer Sjögren.

Mer läsning

Annons