Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beardfish missade stor chans – nu firar de nytt album på Rånocks

Annons

En releasefest på Rånocks rock- och bluesfestival i helgen är ingenting att hänga läpp för.

Men man förstår om proggrockarna i Gävle-bandet Beardfish är besvikna.

Festival på Norra Skeppsbron är säkert bra på alla sätt och vis, men inte som att åka på USA-turné med sådana som Zappa Plays Zappa och Dream Theater.

Planen var att åka med på Progressive Nation 2009, och spela för tusentals människor vid ett par dussin spelningar, men efter ekonomiska problem för deras skivbolag försvann de ekonomiska möjligheterna att följa med på drömturnén.

En besviken Rikard Sjöblom skrev på bandets blogg:

”Vi är alla så förtvivlade över detta att vi inte ens kan uttrycka det i ord, men anledningarna låg bortom vår kontroll.”

För initierade i Gävles musikscen är Beardfish redan en klassiker. Bandet bildades 2001 och har rykte om sig att vara det kanske mest spelskickliga bandet i trakten. Genren kräver stort musikaliskt kunnande. Beardfish består i dag av: Rikard Sjöblom, Robert Hansen, David Zackrisson och Magnus Östgren.

I dagarna släpptes deras skiva ”Destined solitaire”, en ”funkig, medryckande och träffsäker” platta enligt På Gångs recension, om än med invändningen att den bitvis är för spretig.

Och vem vet, med en ljusare ekonomi kanske de kan följa med på drömturnén nästa gång. Kontakterna finns redan. Världen har fattat att Beardfish är bra. Skäggfisken är för bra för att bara simma i Gävle.

Mer läsning

Annons