Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bluesen letar sig tillbaka till CC-Puben

/
  • CC-Pubens ägare Lennart Vallanger till vänster tillsammans med Christian Dalin (i mitten) och Leif Olsson, till höger, från bandet Blue DeVilles.

På lördag 15 augusti är det premiär för Blå lördagar på CC-Puben i Gävle. CC-Puben har för första gången sedan 90-talet blivit med husband i form av Blue DeVilles. På premiärkvällen får de sällskap av blueslegendaren Claes Yngström, Musik Direkt-vinnaren Saga Skönblom och valthorn-musikern Berndt Lindström.

Annons

I höst återvänder bluesen till anrika CC-Puben. Fyra gånger framtill början av december kommer man att kunna höra bluesbandet Blue DeVilles från Gävle tillsammans med olika gäster.

– Jag tycker att vi har saknat ett husband. Det är väl the Refreshments någon gång under 90-talet som var senast. Det känns väldigt charmigt att kunna erbjuda det, berättar CC-Pubens ägare Lennart Vallanger.

Tanken med Blå lördagar är att alla typer av musiker ska mötas i bluesen.

– Vi vill att artister både från när och fjärran ska kunna mötas på scenen. Det känns kul att lyfta fram yngre förmågor och skapa en mötesplats för både dem och äldre generationer men också att de kan mötas inom bluesen. Bluesen är ju ett väldigt tacksamt format att spela med nya musiker, säger Christian Dalin, sångare och organist i Blue DeVilles. Det finns mycket duktigt folk här i stan och inte minst CC-Puben bidrar till att hålla liv i den traditionen.

Bandet Blue DeVilles har hållit på i snart 15 år med lite olika uppsättningar men medlemmarna har alltid haft intresset för bluesen gemensamt.

– Det är bara att titta på hårfärgen så ser man att vi hållit i gång ett tag, skrattar Leif Olsson, bassist i bandet.

Bluesen är ju traditionellt en genre som förknippas mycket med äldre män men Lennart Vallanger tycker sig se ett ökat intresse från yngre musiker.

– Det känns som att det ligger lite i tiden. Jag ser mycket band här och intresset för bluesen är stort.

Först ut på Blå lördagar är blueslegendaren från Dalarna, Claes Yngström, som tillsammans med Saga Skönblom och Berndt Lindström möts på scen. Efter premiären så är det Bill Öhrström som står på tur den 10 oktober

– Bill är otroligt garvad. En riktig entertainer som har spelat med många. Sen ska vi göra klart med någon yngre lokal artist också, säger Christian Dalin.

Mer läsning

Annons