Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britta är en smula tråkig

/
  • COOL ATTITYD. Britta Perssons svala attityd må vara jäkligt cool, men det hade gärna fått vara lite mer show från hennes sida.

Jag tror att det händer något med artister som tvingas utsätta sig för en flyktig publik.

Annons

Som för Petter Söderberg som med sitt soloprojekt Chikan stått i människorusande tunnelbanestationer i Berlin och kämpat för att få en gnutta uppmärksamhet. I vetskapen om att det kan handla om blott en sekund att få visa upp sig och ge ett avtryck har han funnit en scennärvaro som är svår att slå. Petter har numera lämnat sitt gatumusicerande i Berlin, men han har sina erfarenheter och minnen med sig. Saker som till viss del hamnar i hans historieberättande låtar. Som att tyska polisen kallas Freund und Helfer, men att de inte visar sig vara varken vänskapliga eller hjälpsamma när det gäller. Det är de där historierna som griper tag och gör låtarna och Chikan till något alldeles extra.

Så gäller även för huvudakten Britta Persson, hon har också en känsla för historier. Särskilt kärlekshistorier. Och dessa texter får en extra dimension med Brittas signifikanta röst och specifika betoningar. Hennes senaste platta ”Current Affair Medium Rare” är en riktig superskiva med låtar som går att lyssna på om och om igen. Dock blir Britta en smula tråkig att titta på låt efter låt. Trots helband och en grym ljusshow och trots att hon har blivit betydlig mer bekväm på scen än när hon slog igenom. Men de små markeringarna med händerna och de stundvis pendlande armarna räcker inte riktigt. Hennes svala attityd må vara jäkligt cool, men det hade gärna fått vara lite mer show från hennes sida. För den sidan finns ju där. Det visade hon tydligt i extranumret som inleddes med en version av ”Bleeding love”. Plötsligt fanns där en helt annan utstrålning och självförtroende i rörelserna.

Lite distans till musiken är tydligen det som krävs. Så jag tänker mig att Britta kan få komma tillbaka om ett år eller så, när hon har fått smälta sin grymma platta. Då vill jag se henne göra ”For the seadiness” och ”Meet a bear” med samma feeling som Bleeding Love. Deal?

Marie Björk

Mer läsning

Annons