Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britta Persson går all in

/
  • Perfekt. Gävleaktuella Britta Persson gav sig inte förrän hon var helt nöjd med sin nya skiva. I morgon spelar hon på Spegeln i Gävle.

Britta Persson tänkte inte sluta jobba på sin nya skiva förrän den blev hundra procent perfekt. Nu är den det. Och Britta Persson står på Spegelns scen på onsdag kväll.

Annons

Britta Persson sitter och kollar sin egen facebook-sida. Hennes nya video ”Toast to M” presenterades där nyligen och Britta är nyfiken på reaktionerna. I morgon kväll står hon på Spegelns scen och i ryggen har hon nya skivan ”Current Affair Medium Rare”. En skiva som var väldigt viktig för henne. Det var ”nu eller aldrig”, som hon säger. Hon hade brutit med sitt gamla skivbolag redan innan och inte sökt sig till något nytt. Det var bara hon och hennes band som visste vad de gjorde, ingen annan fick höra. Och Britta hade bestämt att hon skulle hålla på med den tills allt var helt perfekt. Hon har jobbat med den dagligen i ett och ett halvt år.

– Det känns som en större och större grej för mig det här med att göra skivor. Den här gången var det viktigt för mig att prova att gå all in, eller vad man nu säger på svenska.

Gillar prestationsångesten

Det låter som en radikal omställning för en artist som slog igenom då hon fortfarande sålde demos med handskrivna låtlistor via nätet. Och som fick lära sig att spela gitarr ordentligt då hon redan var en artist i offentlighetens ljus. Det låter också som ett väldigt bra recept på prestationsångest att stänga in sig själv på obestämd tid med ambitionen att inte komma ut med någonting som inte är helt perfekt.

– Men jag tycker att prestationsångest är någonting positivt, säger Britta Persson, och förklarar:

– Det är det som får en att jobba vidare och göra saker som ligger bortom vad man tror att man egentligen klarar av. Det är klart att det är drygt att ha prestationsångest, men för mig har det inte varit förlamande. Jag har sett det som ett tecken på att jag har någonting mer att ge, problemet är bara att jag inte riktigt, vid just det tillfället, vetat hur jag ska få till det. Och det är förstås det som är stressande. Men i grunden är det också en sorts självkännedom. Man vet att man kan och att man är på väg någonstans.

Till sist, är det något som jag glömt att fråga?

– Ja, du har glömt att fråga om det är någon i mitt band som kommer från Gävle.

Okej. Är det någon i ditt band som kommer från Gävle?

– Ja, det är det faktiskt! Ann-Sofie Lundin spelar ju i mitt band. Världens bästa sångerska och keyboardist.

Förband på Spegeln i morgon är Chikan, Petter Söderberg som han egentligen heter, Gävlekillen som numera bor i skogen i Dalarna men som har hunnit med att bo både i Berlin och Göteborg och gjort en hel massa musik och spelat på en mängd olika ställen (bland annat högst upp i en lyftkran mitt i en kolgruva).

Mer läsning

Annons