Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bruce Springsteen

/

Bruce Springsteen
”Working on a dream”
(Columbia)

Annons

”Working on a dream” är Bruce Springsteens fjärde studioalbum på fyra år, lika många som han gav ut under hela det för Bossen så klassiska 80-talet. Och det är kanske hans ljusaste någonsin, med enkla poprefränger som man kan vissla sig igenom en amerikansk kust-till-kust-resa till.

Men till och med i pressreleasen erkänner man att det har gått fort den här gången. Låtarna skrevs och spelades in under och direkt efter turnén i somras.

De trallvänliga melodierna på ”Working on a dream” känns allmänt inlånade från lite olika håll, men inledande åttaminutaren ”Outlaw Pete” sticker ut med att ha plankat en snutt av Kiss ”I was made for loving you”. Flera andra låtar luktar 60-talspop och Roy Orbison, men det finns även plats för tung munspelsblues som i ”Good Eye”. Bäst av allt är dock ”Tomorrow never knows”, där titeln är lånad från Beatles, men musiken ligger i det trallvänliga countryrockfacket.

Trots det positiva finns intrycket av en viss spretighet kvar även efter den andra och tredje genomlyssningen. På ett sätt känns ”Working on a dream” som en förevändning för Bossen att ta med sig E-street band på ännu en arenaturné i sommar.

Mer läsning

Annons