Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cash och Königsson är kungar

/
  • CASH. Danne Königsson och sångerskan

Johnny Cash spelade på fängelser. Cash is King spelar på bryggan vid Gamla bruket i Sandviken. Eller så var åtminstone tanken, men tråkigt nog har spelningen flyttat upp till tältet vid Annexet. Vilket i och för sig inte betyder att en timme i deras sällskap var bortkastad tid, tvärtom.

Annons


Det var längesedan jag var på en sådan gemytlig spelning som när Cash is King i den loja fredagseftermiddagen underhåller barnfamiljer och pensionärer på Ingemar Dunkers musik- och kulturdagar i bruksmiljö.

nästan blivit mer känd för detta coverprojekt än för sin egen musik. Cash is King, som spelar och berättar om Johnny Cash, är ett ambitiöst tributeband, och även om Königsson inte får sin röst lika svartmullrande som förebilden, är den minst lika mörk som den, för Cash, obligatoriskt svarta klädseln.

Bandet spelar såväl tidig Cash (ibland väl trallcountrig) som den åldrade legenden, som fick en renässans med hjälp av producenten Rick Rubin.

kompletteras perfekt med sångerskan ”Miss Sunshine”, som jag tyckte sjöng vackert redan när jag i lågstadiet hörde henne sjunga på en skolavslutning i Staffanskyrkan. Hon blir en June Carter-solstråle mot mannen i svart.

Att göra ”Hurt” blir en märklig krumbukt. En cover på en cover. Men Königsson gör den utmärkt, och jag kan tänka mig att den blir ännu bättre i en annan inramning, på en skum klubb sent om natten när barnen inte leker på gräsmattan.

Mer läsning

Annons