Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christer trivs i Bettans sällskap

/
  • Bettan lättar upp. Christer Sjögren har med sig roligt och skönsjungande sällskap i form av Elisabeth Andreassen på sin julturné. I går var det dubbelt upp i Gävle.
  • Multiinstrumentalist. Gunhild Carling kan spela alla instrument, helt galet.
  • Örebro Gospel.

Annons

Christer Sjögrens julkonsert startar med ett schwung: ”Hark the herald angels sing” med Örebro Gospel och blås och klockspel och hela faderullan och när så Christer Sjögren kommer in och sjunger ”Walking in a winter wonderland” som blir ”I vår vackra vita vintervärld” på svenska känns det nästan lite som att vi hör konserten baklänges.

Det är också när det är upptempolåtar och inte de klassiska, traditionella julsångerna som Christer Sjögren och hans finfina sällskap i form av Elisabeth Andreassen och orkestern med multiinstrumentalisten (trombon, flöjt, dragspel, harpa, you name it) Gunhild Carling är som allra bäst.

När det bjuds på Elvis julhits i ursprungsrockig version med ett gäng akustiska gitarrer, dragspel och ståbas. När det krämas på med gospelkören i Harry Belafontes ”Marys boychild”. Då är det lätt att sitta och känna sig julfryntlig och nöjd.

Men ”Gläns över sjö och strand” och ”Jul, jul strålande jul” funkar bättre i maffiga kör- arrangemang än i Christer Sjögrens versioner, där de i sämsta stund förstärkts med övertydligt trumkomp (tänk pingstkyrkokonsert, inget illa ment, men som julsångs-arr funkar det sämre). Christer Sjögren ska låtsas Las Vegas eller svänga igång gamla Frälsis-hits, det är då det blir riktigt fint.

Mer läsning

Annons