Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crescendolls har höjt svårighetsgraden

/
  • Varierat. Crescendolls bjöd på såväl äldre som pinfärska låtar vid sin spelning på CC-puben i Gävle på onsdagskvällen.

Crescendolls inleder releasepartyt för sin ep ”The real deal” med att spela ett set innehållande material från debutalbumet.

Annons

Det är ett smart drag som ger en bild av var trion stod för två år sedan och ger en möjlighet att spåra utvecklingen till de nya låtarna som sedan framförs. Under det första setet står ”Wild ones” ut med sin vibb av Stone Temple Pilots, vilket påminner om att bandet redan från början haft en bredare agenda än att spela retrorock med skrevet.

Efter en paus tar det andra setet vid och först luftas ett par framåtblickande stycken som ännu inte blivit inspelade.

Det blir snabbt uppenbart att killarna höjt svårighetsgraden och nu komponerar med färre repetitioner och större fokus på intressanta, hela, låtar än medryckande refränger.

Innan de färska spåren på ep:n avverkas bryts det av med ”Oneliner”, det inledande spåret från debutplattan. Ett val som tyder på att musikerna i likhet med undertecknad knyter samman låtens struktur med de nyare bitarna.

Titelspåret och ”Good old thrills” sätter sig på hjärnan, likaså trummisen Oskar Leanders härjiga spelteknik som utgör en kul kontrast till sjungande basisten Joel Frids coola approach. Gitarristen Emil Claesson kompletterar uppställningen med en energinivå som ligger mellan kollegornas, samt en hjälmfrisyr som han på outgrundligt vis får att framstå som läcker.

 

Mer läsning

Annons