Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Då är det kärlek på riktigt

/

Annons

Det är kärleken som skiljer tributebandet från ett vanligt coverband. Cash is King, som gjorde sin premiärspelning på Engeltofta i torsdags kväll är ett riktigt tributeband och föremålet för kärleken ja, det är så klart Johnny Cash.
Dan Königsson och hans medmusikanter Mikael Eriksson, Marcus Odby, Petter Diamant och Michaela Norgren har grävt djupt i den låtskatt som Cash efterlämnat sig och ändå har de bara skrapat på ytan.
Premiären börjar lite trevande men får fart när hela bandet sluter upp. Stämningen dras tyvärr ned av att arrangörerna placerat en grupp räkfrossare mellan bandet och den stående publiken, som därför trycker längs väggarna och inte riktigt vågar sig fram. Den dåliga placeringen skapar en väldigt otacksam distans till bandet.
Dan Königsson och Michaela Norgren är övertygande i sina roller som Cash och June Carter. De är inte helt tighta men med några fler spelningar i ryggen kan de nog höja sig ett par snäpp och få ”Jackson” att bli riktigt grym. Låtvalet är genomtänkt och dynamiskt, det pendlar mellan de lugnare och de mer galopperande låtarna. Ibland saknar bandet lite energi och intensitet, men helt plötsligt glimmar det till riktigt ordentligt och då är Cash is Kings hyllning till Cash kärlek på riktigt.

Mer läsning

Annons