Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dålig känsla för dynamik drar ner betyget

/

Annons

Looptroop Rockers är tillbaka. Och Cosmic med dem. De har alla röda kläder men var och en har ändå sina egenheter. Supreme sticker ut med sin speciella röst, Promoe med sitt utseende, Embee i och med att han inte syns bakom de andra och Cosmic genom att han är lite frånvarande med flackande blick.

Inledningen, med lite nyare material, är rejäl men det är först när polisen får sitt i decenniet gamla ”Long arm of the law”som dansgolvet exploderar och med det åker mittenfingrarna upp i luften. Återvändande Cosmics vers i denna är en topp i spelningen och en välkommen vandring längs nostalgistigen. Av de tre rapherrarna är Cosmic den som imponerar mest och flest gånger i kväll.

Man hinner knappt hämta andan innan SD sen också får sitt i nya ”On repeat”. Det är roligt att kunna säga att Looptroop Rockers senaste skiva blir bättre live, då denna genre knappast är känd för att göra sig bättre live än på skiva.

Embee syns knappt där bakom, men han hörs definitivt i dessa mellanspel som liknar trumdueller men med en modernare attityd. Sega ”Sweep me away” blir till och med den en vinnare live med Embee bakom samplern. Publiken, som skiftar i storlek i var och varannan låt i takt med att folk hittar andra saker att göra, gillar detta. Om man ska prata facebookspråk.

De kör ett medley med gamla godingar innehållandes ”Modern day city symphony” med flera. De lyckas till och med få in Supremes vers från klassiska ”Topp Doggz”! För en stund verkar det bli de enda svenska raderna vi får höra förutom mellansnacket. Men strax efter en kort sammanfattning av Beastie Boys ”So watcha want” får vi även den gamla folkölsvisan likväl Nationalteaternhyllningen ”Barn av vår tid”serverad och kvällens största allsång är ett faktum.

Efter denna intensiva resa river de av Promoes örhänge ”These walls don’t lie” och till sist, ”Fort Europa”. De avslutar i precis rätt tid, folk är lagom trötta, lagom nöjda. Tyvärr gör de misstaget att komma tillbaka och köra två låtar till. Looptroops dåliga känsla för dynamik drar ner betyget på vad som i övriga avseenden var en mycket angenäm upplevelse.

Magnus Mjöhagen

Mer läsning

Annons