Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De gör julturné ihop

/
  • Elisabeth Andreassen, Marie Serneholt, Andreas Johnson och Lasse Kronér (ej med på bilden) medverkar i Julkonserten 2011.

Julstämningen kommer tidigt i år för Marie Serneholt, Elisabeth Andreassen, Andreas Johnson och Lasse Kronér. I november ger de sig ut på turnerande julkonsert.

Annons

I november är det premiär för den traditionella Julkonserten, som i år äger rum för 23:e gången i ordningen. Förra året var det schlager-stjärnorna Sanna Nielsen, Sonja Aldén och Shirley Clamp som stod för sången, men nu är det ett helt annat gäng som ska komma i julstämning.

För Marie Serneholt är det första större turnén på länge. I höst är hon dessutom aktuell som programledare i SVT:s nya satsning "Helt magiskt".
- Det ska bli roligt att göra en konsert nästan varje dag och stå för en stor publik och kanske en annan typ av publik än jag tidigare mött, säger hon.

Det blir traditionell julmusik - med lite twist.
- Nu ska sätta oss ner och bestämma vilka julsånger som ska vara med, vilka vi ska göra tillsammans och vilka vi gör var för sig. Det finns ju vissa jullåtar som bara måste finnas med på en julkonsert, säger Marie.

Förutom de svenska artisterna medverkar brittiska gospelkören Karen Gibson Choir. Andreas Johnson hoppas få med lite storbands-musik och Frank Sinatra i repertoaren.
- Samtidigt ser jag det också som en chans att få sjunga på svenska, säger han.

I september börjar repetitionerna på riktigt.
- Jag har inte jobbat tillsammans med det här gänget på det här sättet förut och vi har fyra ganska olika artistskap. Vi har rätt nära till garv, så det kommer att bli en rolig konsert för oss och förhoppningsvis för de som tittar, säger Andreas Johnson.

Lasse Kronér är veteran i sammanhanget och har medverkat flera gånger förr. För Elisabeth Andreassen är det andra gången.
- Jag älskar att jobba tillsammans med andra artister och få nya influenser, säger hon.

Turnén gör 23 stopp över hela landet.
- Vi har den sista konserten den 19 december så det finns några dagar innan jul för att panikhandla julklappar och komma i julstämning. Egentligen finns det inte ett bättre sätt att komma i stämning än av vara ute på julturné, säger Marie.

Liv Sander/TT Spektra
liv.sander@ttspektra.se

Mer läsning

Annons