Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det började bra men slutade bedrövligt

/

Först ut på kvällens schema stod, iförd jeans från topp, en nervös Martin Aakre och höll i sina darrande händer en akustisk gitarr. Han spelade fyra egenskrivna och producerade låtar som visserligen hade mindre betydelsefulla titlar, den sista var till och med namnlös och vi fick oss friheten att kalla den vad vi ville, men innehöll en stor portion potential.

Annons

Detsamma gäller Martins sköna röst som far mig tillbaka till minnena från förra året när jag satt framför Anders Wedin (Moneybrother), även han med den akustiska i handen.

Till sin hjälp på har han den långe vännen med 60-talshåret, Alexander Raddum som bokstavligt talat flyr sig in i tonerna och bjuder på imponerande gitarrsolon. Framför sig hade dem goda vänner som krävde få höra om låtarna.

Det är två oslipade diamanter som jag framöver hoppas på att se mer av på en större scen, med den utrustning och publik som de egentligen förtjänar.

Det bjöds sedan på, i en timmes tid, tung dubsteb. Från GefteDub stod DJ Ruccus bakom ett träbord med sin Mac och en hög med plattor.

Till sist kommer tre män från landets södra delar, i form av ett kollektiv står de och bredbent gungar helt utan substans. Materialet består av horribla låtarna med provocerande texter om sarkasm, pedofili, droger, alkohol och sex.

Det krävs inte en hjärnkirurg för att spika orsaken till varför de blivit bannlysta från en del av hiphop-sverige.

Mellansnacket är ungefär lika uselt och håller samma nivå som konversationerna på de mest sunkiga krogarna man kan hitta i landets alla hörn. Det ringar in det mest bedrövliga med den här gruppen; det finns inte en gnutta intelligens eller fantasi i det Rappare i Samverkan ( läs: RIS ) gör.

Det blev inte mycket annat än avslutningen på en halvdan hemmafest på Kungen, en fest som tidigare börjat på betydligt högre nivå.

Mer läsning

Annons