Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det våras för September

/
  • Nu även i hemlandet. Petra Marklund som gör musik under artistnamnet September skördar framgångar. Hennes singel ”Cry for you” har sålt över halv miljon exemplar i USA och tolkningen av Petters låt ”Mikrofonkåt” toppar Itunes försäljningslista.

Det går bra nu. Petra ”September” Marklund gör succé med sina låttolkningar i tv-programmet ”Så mycket bättre” och i USA har hennes nya singel sålt över en halv miljon exemplar.

– Det verkar som jag blivit folkkär, säger hon.

Annons

Hon är megastjärna i Polen, har slagit i England och singeln ”Cry for you” har sålt i 500 000 exemplar i USA. Nu har även svenskarna på allvar fått upp ögonen för September. Hennes version av Petters ”Mikrofonkåt” som hon framförde i TV 4:s ”Så mycket bättre” ligger etta på Itunes topplista.

– Folk kommer fram till mig hela tiden nu. Först är det alla småkillar som lyssnar på ”Mikrofonkåt” och sedan alla tanter och farbröder som vill hälsa. Folk har nog sett en annan sida av mig och förhoppningsvis upptäckt att jag menar allvar med den musik jag gör.

– Det är speciellt kul för min familj och mina vänner att det går bra här hemma, säger Petra Marklund.

Housedrottningen September började dock sin karriär i en annan ände. Hon drömde från början om att lyckas som jazzsångerska, en dröm som hon nu hoppas ska bli verklighet.

Närmast väntar jobb och mera jobb. Petra Marklund säger att hon inte gillar att vara ledig. I dagarna släpptes nya singeln ”Resuscitate me” och i februari kommer albumet ”Love CPR”.

– Jag har jobbat med producenterna Wayne Hector och JJ som har skrivit mycket åt Kylie Minouge. Hon är hela anledningen till att jag började med dansmusik så det har varit häftigt att få göra musik med dem, säger hon.

Mer läsning

Annons