Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Detektivbyrån

/

Detektivbyrån
Twiggy Frostbite
Spegeln, Gävle 25 oktober

Annons

Spegelns sittande publik vaggas omedelbart in i en trygg stämning i och med förbandet Twiggy Frostbites entré. Som den scenpersonlighet Elin Lindfors är får hon till och med att dricka en mugg vatten att se spännande ut.

Någonting som också är spännande är deras varierade musik, som stundtals för tankarna till band som PSAPP. Ett typiskt exempel på ett band man verkligen blir sugen på att vara med i.
Det är någonting som också skulle kunna sägas om kvällens höjdpunkt. In kliver tre unga män, innehavarna av Sveriges kanske bästa bandnamn – Detektivbyrån, och spelar filmisk, magisk och inspirerande musik från början till slut. Naturligtvis måste man nämna deras val av instrument, såsom vibrafon, klockspel och dragspel, som gör ljudbilden behagligt säregen. De är dessutom intressanta att se på då de inte står stelbent utan ibland röjer på som de värsta hårdrockarna.
Mycket av musiken går i valstakt och varenda trumslag känns noga uträknat och motiverat. Att Detektivbyrån visar sig vara mycket ödmjuka gör saken ännu bättre. Vi serveras nämligen en stor dos mellansnack bestående av alltifrån jämförelser mellan Karlstad och Gävle till hur mycket de gillade sitt förband.
Det är precis som Anders Flanders upprepar flera gånger under spelningen – man känner sig trygg.

Mer läsning

Annons