Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eldkvarn hettar upp Hedesunda

/
  • Populära 40-åringar. Eldkvarn har precis påbörjat sin sommarturné och i kväll spelar på de Ön.Foto: pressbild
  • Populära 40-åringar. Eldkvarn har precis påbörjat sin sommarturné och i kväll spelar på de Ön. Foto: pressbild

Eldkvarn är mer aktuella än någonsin. Bandet som fyller 40 år har precis inlett sin sommarturné, och i kväll kan man se dem på Ön i Hedesunda. Sin gedigna ålder firar de med både en samlingsskiva och en Eldkvarn-box. Och förstås en turné som fortsätter landet runt i höst.

Annons

– Vi kör på så länge tyget håller, säger Carla Jonsson och skrattar.

Han och brodern Plura har dessutom varit tv-aktuella med "Pluras kök" som sänts under våren. Där Carla var den mysiska gitarrspelande mannen i hörnet som inte tog fullt så stor plats i rutan. Huruvida det blir någon fortsättning på det populära matlagningsprogrammet är ännu inte helt klart.

– Någonting blir det, men det kommer inte att bli samma upplägg. Och jag vet heller inte om jag kommer att vara med.

Men musik kommer de i alla fall fortsätta att göra tillsammans, Plura, Carla och resten av Eldkvarn. Innan de drog ut på sommarturnén som startade i fredags har de jobbat mycket med den omfattande boxen som släpps i november. En box bestående av tio skivor med både gammalt och nytt material. Dessutom blir det både livelåtar, studioinspelningar och tidigare outgivet material.

– Det kommer också att bli en överraskning, men det får jag inte avslöja än, säger Carla.

Boxen kommer även att innehålla omfattande bildmaterial. De har ringt runt till folk i hemstaden Norrköping och försökt få tag på bilder från när det begav sig.

– I dessa dagar är det fantastiskt att få göra en så påkostad utgivning, säger Carla.

Som att inte den kommande boxen och den redan släppta samlingsskivan vore nog, så jobbar de just nu med ett studioalbum som också ska släppas på senhösten. Så de är långt ifrån ett band som bara kör på gamla meriter. Det vill de även visa live, där de spelar mycket nytt material. Till skillnad från på 80-talet så har de inte längre så många folkparksspelningar, så de ser fram emot att komma till Ön i kväll.

– Vi har aldrig varit där, så det ska bli kul att se hur det ser ur. Vi ska bo i Gysinge och där är det väldigt vackert. Jag hoppas bara att myggen håller sig borta, vissa spelningar har hela bandet stått och fäktats på scenen, säger Carla Jonsson och skrattar.

Mer läsning

Annons