Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Electric Banana Band har ränderna kvar

/
  • Electric Banana Band håller stilen än i dag. Banankontakt, Fröken Öken och Fantomens brallor, var några av de klassiska godbitarna som spelades.

Toner av ”Min Piraya Maya” gungar in mig i en nostalgisk rytm. Jag kan inte att låta bli att sjunga med. Som uppvuxen med trasan och banane, hör jag att det elektriska banan bandet, fortfarande håller stilen efter alla år.

Annons

Electric Banana Band, Sandvikens symfoniorkester och Los Flamingos, Folkets hus Sandviken 25/9

Stråkar från Sandvikens orkester, ljuder till flamingokörens toner av ”Rör inte vår fina skog”. Nu sitter publiken som tända ljus. Allt från pensionärer till 70- talister som tagit med sina små barn.

- Los Flamingos var inte ens födda när vi startade det här bandet, säger Janne Schaffer.

Den äldre publiken skrattar hjärtligt, och nu börjar trasan och banane sjunga ”Vi har Tarsan till middag idag”.

En tvååring framför mig tittar storögt, ömsom på Klasse Möllberg som diggar loss på sin gula banangittarr, och ömsom på publikens uppskattande rop och skratt.

Banankontakt, Fröken Öken och Fantomens brallor, var några av de klassiska godbitarna som spelas. Tummen upp för Sandvikens orkester som lyfter konserten till en skön barnmusikal, för kören Los flamingos och för att Lasse Åberg, Janne Schaffer och Klasse Möllberg har ränderna kvar.

Annons