Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EMD kommer till Gävle i vår

/
  • SLÄPPER COVERPLATTA. Danny Saucedo, Mattias Andréasson och Erik Segerstedt är EMD.

Ett år efter schlager och julalbum är EMD tillbaka. Med en skiva full av 90-talscovers.

Annons

– Den här plattan gör vi som ett statement – vi är mogna att greppa instrumenten själva, säger Erik Segerstedt.

Och i vår ger dig sig ut på en turné som kommer till Gävle 7 april.

En coverplatta med 90-talshits. Så ser EMD:s framtid ut. Åtminstone enligt Erik Segerstedt, Mattias Andréasson och Danny Saucedo.

Gruppen slog igenom med Bryan Adams jättehit ”All for love” 2007. Året därpå utsågs deras ”Jennie let me love you” till årets låt på Grammisgalan. Succén följdes upp med julskivan ”Välkommen hem” och en tredjeplats i Melodifestivalen 2009. Frågan är var nya 90-talshyllningen ”Rewind” kommer in i bilden.

– Idén kom egentligen upp när vi skulle släppa vårt första album. Då tänkte vi släppa covers på 80- och 90-talslåtar. Det blev inte så för det dök upp så mycket andra låtar som var bra. Men vi tog upp idén nu i stället, säger Erik Segerstedt.

Symfoniker

På skivan möts så olika låtar som Coolios ”Gangsta’s paradise”, Eagle-Eye Cherrys ”Save tonight” och ”Ironic” av Alanis Morissette. Gemensamt för spåren på skivan är ett akustiskt sound där EMD-trion musicerar med bland andra Göteborgssymfonikerna.

– Folk vet att vi kan sjunga, dansa med pinnar och ha hattar på oss. Vi vill visa att vi kan lira musik också. Det var skitkul att ta ut låtar som betytt mycket för oss under skolgången och sedan spela in dem. Det var ursprungsidén med EMD och eftersom alla spelar instrument var det lätt att jamma fram musiken, så det blev ”Rewind”, säger Danny Saucedo.

Skriver nytt

Albumet kom 3 december och i vår turnerar trion på konserthus från Malmö till Luleå. Dessutom arbetar de med material till en ny EMD-skiva. Nästa gång blir det material som de skrivit själva.

– Vi var uppe till tolv i natt och spelade in en låt som Mattias har skrivit. Exakt hur skivan kommer att låta vet vi inte riktigt ännu. Det finns ju egentligen ingen som har hört hur EMD:s egenskrivna musik låter, säger Danny Saucedo.

Redan innan ”Rewind” hunnit till skivbutikerna sågade kritiker albumet. Grabbarna i EMD är luttrade.

– De får kasta sig över oss hur mycket de vill. Vi har motbevisat dem hela tiden, säger Mattias Andréasson.

Mer läsning

Annons