Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eminem

/

Eminem
”Relapse”
(Universal)

Annons

”I guess it’s time for you to hate me again.” Det låter lite trött men han är i alla fall tillbaka för att dela med sig av sina mardrömsvisioner efter fyra års bortavaro i läkemedelberoendets dimmor. Ett beroende som bildar själva fonden för denna hans comebackplatta.

I vanlig ordning riktar Marshall Mathers sin vrede åt alla håll: mot modern, styvfadern, diverse kändisar och inte minst mot sig själv. Det sistnämnda blir det försonande draget, det som får mig som lyssnare att svälja en hel del magstarka uttalanden.

Eminem är nykter igen, sedan ett år tillbaka. Det har skänkt en del klarsyn. I ”My mom” konstaterar han att han blivit den person som han dissat på så många låtar. Dessutom klarar han faktiskt att göra en hel platta utan att nämna Kim, ex-hustrun som han skiljt sig från för andra gången och som tidigare fått stå som mottagare för mycket av den skit som inte kommit hans mor till del.

Han är tillbaka. Svårsmält som vanligt. Det har tagit mig ett antal lyssningar att faktiskt börja gilla plattan. Det är lätt att fastna i den politiska inkorrektheten, den ostyriga vreden och allt för medvetna provokationerna. Där finns den briljanta raptekniken och de snygga Dr. Dre-beatsen. Och där finns en rätt intressant snubbe som bedriver något slags offentlig terapi.

Mer läsning

Annons