Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En rockkung gör entré

Denna vecka får Gävle ta del av "Elvis"-succén.
Glada Hudik-teatern flyttar in i Läkerol arena med en show om mannen som var som skådespelarna.
En utstickare.

Annons

Showen "Elvis" med de utvecklingsstörda skådespelarna från Glada Hudik-teatern har gjort succé de senaste åren, med fullsatta salonger inte bara på hemmaplan – där, att döma av besökssiffrorna, i stort sett samtliga på orten måste ha sett föreställningen – utan även på Cirkus i Stockholm och nu på en Sverige-turné.

"Vi vill hylla Elvis Presley med en föreställning som innehåller mycket humor och lite allvar, en del inblickar i hans liv, en del påhittat och naturligtvis mycket rock’n’roll", förklarade Glada Hudik-gänget när föreställningen hade premiär.

Anledningen är att Elvis delar någonting med de utvecklingsstörda skådespelarna, även om han bara, med deras ord, är "normalstörd":

Han var en utstickare, någon som var annorlunda.

Föreställningen börjar med att vi träffar Elvis som en udda tonåring, osäker på sig själv under den coola ytan. Familjen är fattig, lever på socialbidrag och den unge Elvis har det tufft. Vi får följa hur han vågar gå sina egna vägar och som vit artist bli världskänd med svart musik.

Att intresset för Toralf Nilsson och de andra "Elvis"-skådisarna är stort även i Gävle råder det ingen tvekan om – en extraföreställning fick klämmas in i går kväll på Läkerol arena. "Elvis" visas även i kväll samt onsdag och torsdag.

Annons