Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Energin går att ta på

/

Göteborgsbandet Hardcore Superstars energi går nästintill att ta på. Under deras konserter har jag aldrig sett någon av medlemmarna stå stilla på scenen eller ens verka vilja gå av scenen, vilket passar deras partyrock perfekt.

Annons

Det är högljutt, snabbt och vasst och under exakt alla låtar har de publiken, inklusive de som hellre huserar i ett öltält än framför en scen, med sig.

Repertoaren blandas friskt med både nyare och äldre material. Merparten av låtarna är hämtade från senaste släppet ”Split your lip”, en platta där party och alkohol är främsta ämnet, vilket passar perfekt in på en fredagskväll på festival.

Akustiska ”Here comes that sick bitch” är en positiv överraskning och blir snabbt en ny favorit, och man märker att medlemmarna har roligt.

Frontmannen Jocke Berg hoppar omkring och springer varje chans han får. Tillsammans med trummisen Adde Andreasson, som under den första kvarten hoppar ner i diket vid scenen och hälsar på publiken, och med en gitarrist och basist som slänger ut plektrum på löpande band så förstår man varför bandet är så tight.

Spelglädjen är tydlig, och att akten även drar upp två personer i publiken för att sjunga på en av de senare låtarna visar att det inte riktigt känns som en vanlig dag på jobbet.

Hanna Eriksson

Mer läsning

Annons