Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erfarna debutanter på ny livescen

/
  • I det gröna. Sofie Livebrant kommer till Gävle i kväll och spelar på nyaste livescenen Hedvigs trädgård.

Hedvigs trädgård i Gävle är mer än blommor. Från och med i kväll blir det stans nyaste livescen.

På premiären spelar Sofie Livebrant och Olle Linder.

– Det känns roligt att hitta nya vägar och nya ställen, säger arrangören Christer Forsberg.

Annons

Vissa tänker säkert på Joe Hill-gården när de ser Christer Forsbergs namn. Och det stämmer ju.

Det är där han jobbar och det är där han också arrangerar musikkvällar under sommaren, och en hel festival, Rebel Voices, tidigare i juni.

Idén skapades

Men i våras, när Christer Forsgren skulle köpa blommor på handelsträdgården, såg han en skylt om att de sökte hyresgäster till ett av växthusen och tanken på att ordna konserter dök genast upp.

– Det är lite kul att få pröva nåt annat. Det är mysigt på Joe Hill och där har vi vår lilla nisch men det här blir lite annorlunda, säger han.

Debutanter spelar

Både Sofie Livebrant och Olle Linder skivdebuterade tidigare i år, men det är två välmeriterade musiker det handlar om. De har tidigare spelat ihop med Sofia Karlsson och nu när hon är föräldraledig slår de ihop sina påsar och åker på turné med Olles polskor och Sofies engelska sånger.

Har spelat med Robyn

Olle Linder är från början trumslagare och basist och har som sådan spelat med till exempel Robyn. Men på senare tid har han också börjat spelar gitarr och mandolin och spelade in albumet ”Fullt av folk” ihop med en lång radda av Sveriges folkmusiker som fick fria händer att tolka låtarna som Olle Linder skrivit.

Tonsatt Sylvia Plath

Sofie Livebrant har spelat piano sen barnsben och tonsatt texter av poeter som Dan Anderson, Emily Dickinson, Sylvia Plath och Charles Baudelaire och många andra.

För en tid sen började hon skriva egna låtar och spela gitarr och i våras släpptes skivan ”From here to here”.

Kvällens konsert blir i trädgården utanför växthusen, men framöver finns planer på att ge konserter inne i ett av dem.

– Det kan bli riktigt läckert att vara i det stora gamla växthuset i augusti, när man kan tända ljus och så, säger Christer Forsberg.

Nu hoppas han att alla inte fastnar framför Sommarkväll på Stortorget utan att en och annan kan hitta till Gävles nyaste scen.

Mer läsning

Annons