Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eros Ramazzotti har mognat

/

Han är Europas mest säljande artist och aktuell med sitt 15:e album i ordningen.

- Jag har mognat genom åren, säger Eros Ramazzotti nu.

Annons

Han kindpussas grundligt, beställer espresso och rättar till Dolce & Gabbana-tröjan. Mister Italien själv, Eros Ramazzotti, är på besök i Stockholm för att lansera nya skivan "Ali e radici" ("Vingar och rötter").

I november ska du spela i Globen. Vilket är ditt bästa Sverigeminne?

- Haha. Det är lite för pikant för att gå in på i detalj. Men jag har bra minnen från Sverige och Stockholm, även om det regnar och är 20 grader kallare än i Milano.

Popsångarens popularitet här har resulterat i över en miljon sålda skivor till de svenska fansen.

- Varför jag är populär i Sverige? Bara det faktum att jag är italienare går nog hem här. Ni tycker om vårt öppna sätt att vara. Sedan finns ju den gamla myten om svenska kvinnors attraktion till italienska män. Det är ju en aspekt som kanske inte alltid går hem hos svenska män.

Eros Ramazzotti har, sedan genombrottet 1984, avverkat 15 album fylld med sin lättsamma italienska pop. "Ali e radici" är enligt 45-åringen det mest mogna albumet hittills, men samtidigt troget hans tidigare material. Men att vara en stil trogen kan också bli en börda.

- Man kan lätt bli en klyscha. Det är svårt att göra bra saker inom samma genre. Jag tycker att jag lyckas, men jag har också lagt ned själ och hjärta i mina skivor och inte minst i mina konserter.

Trots att turnéerna fortfarande avlöser varandra försöker Eros Ramazzotti vara en närvarande pappa till tolvåriga dottern Aurora.

- Mitt liv handlar mycket om att vara pappa. Jag försöker skjutsa min dotter till skolan på morgonen. Jag lever ett stressat liv med hotell och flygresor, men jag försöker. Aurora vet hur känd jag är, men hon tar det bra och handskas väl med familjesituationen.

I övrigt handlar fritiden för den italienska mastodontstjärnan om träning och musik. Förmiddagarna spenderas i gymmet, kvällarna tillsammans med kompisar i hemmet i Milano. Helst tillsammans med en gitarr.

- Jag gillar att spela gitarr. Om min övriga karriär inte tog så mycket tid skulle jag älska att spela jazz på någon liten klubb med mina kompisar. Fast tanken skrämmer mig också - då måste jag ju visa att jag håller måttet.

- Att lyckas genomföra mina musikaliska idéer själv, från ax till limpa. Jag har alltid behövt personer vid min sida som hjälper mig att konkretisera dem. Samtidigt var min dröm i början att uttrycka mig genom min musik, som jag gör nu. Framgång som popularitetsfaktor har jag aldrig varit ute efter.

 

Mer läsning

Annons