Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett trevligt vardagsrum med värdinnan Pernilla

/

Pernilla Andersson vill med sin turné bjuda in till sitt mobila vardagsrum, och vilken lokal passar bättre till vardagsrumsmys än Spegelns kafédel?

Annons

Hon är lite som en värdinna också, orolig över att vi i publiken ska tycka att det är för dystert, att hon inte spelar rätt och att kakorna inte är goda (okej, kanske inte det sista).

Den småskaliga inramningen, tillsammans med Pernilla Anderssons vardagliga texter, skapar känslan av att lyssna till en sagoberättare, vilket förstärks av att man faktiskt hör vad hon sjunger, och att hon sjunger det på svenska – sällsynt bland singer/songwriters som mumlar fram någonting ohörbart på engelska, likt ansiktsförlamade barnbarn till Bob Dylan.

Jag har gillat hennes skiva mer och mer för varje genomlyssning, ett intryck som förstärks av att höra låtarna live. Mellansnacken är leende och rara, och hon berättar om hotelläventyr i Gävle tillsammans med Dregen, råder oss att titta ut genom rutans snömörker som enda kommentar inför låten ”Vintern blev för lång” och rekommenderar en bok av Plura.

Pernilla Anderssons låtar är som att sitta i en soffa tillsammans med familj och vänner och bläddra i ett fotoalbum från förr. Vissa kanske tycker att hennes temporära vardagsrum på Spegeln är för trevligt, men jag är på marknaden för trevligt i kväll.

Mer läsning

Annons