Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festfixarna

/
  • Kan själva. Killarna i Tritillion, Philip Forsell, Niklas Sundin och Adam Blom, ordnar en hel festival för att få spela.

Är det för ont om spelningar så får man väl fixa en själv.
Det är den alldeles självklara logiken bakom kvällens Whip-lash music festival på fritidsgården Legenden i Bomhus.

Annons

Killarna i bandet Tritillion ville spela. Men det haglade inte direkt av speltillfällen.

– Det var brist på spelningar. Så vi satte ihop en festival, säger Adam Blom som alltså är en av arrangörerna och får det att låta sådär väldigt enkelt.

Inte mindre än sju band, förutom de arrangerande Tritillion, radar upp sig på scenen på Legenden i kväll. Det handlar om band som kanske inte är så etablerade än.

– Vi spelar mest åt heavy metal-hållet, men har lite andra influenser också. Men det är ett psycobilly-band med och ett som är lite Hellacoptersliknande, förklarar Adam Blom.

Som namnet antyder så blir det en hel del headbanging (såpass att man riskerar whiplash-skador alltså).

Idén att ordna en festival har funnits ett tag, men det var inte förrän för några veckor sen som killarna började sätta planerna i verket. Banden som spelar är såna som de har träffat på andra spelningar men ryktet om festivalen har spridit sig och några av banden har kontaktat arrangörerna själva och blivit bokade på så sätt.

Sälja musikprylar

Festivalen rymmer också en musikloppis där det är tänkt att man ska kunna sälja allt möjligt, bara det har anknytning till musik. Som bandtröjor, skivor och kanske ett eller annat instrument, säger Adam som själv funderar på att rota fram lite grejer att sälja.

Nu dagarna före festivalen har de ägnat åt att bygga upp scenen. Och repat förstås.

– Jag hoppas att det kommer mycket folk, säger Adam Blom.

Men redan på förhand kan man ändå kalla Whiplash-festivalen för en succé.

– Vi har fått en fråga från Helges i Andersberg om att göra samma sak där, i november. Så det ska vi göra, även om det kanske inte blir i november.

Det blir alltså minst ett speltillfälle till, med andra ord, för bandet som tog saken i egna händer.

Mer läsning

Annons