Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folklig bredd med hög klass

/
  • Stor variation. Sissel Kyrkjebö bjuder på en blandad repertoar med hennes egna favoritlåtar av andra artister, en diger samling klassiker med väldig bredd.

Annons

Sissel Kyrkjebö firar i år 25 år som internationell sångerska, med en turné som denna kväll tar henne till Gävle Konserthus. Och visst är det väl värt att fira, hon är i dag en av Skandinaviens mest kända och folkkära artister.

Folkkär är nog det ord som bäst kan beskriva hennes framtoning, för det finns inte något som provocerar eller sticker ut i det hon levererar.

Kvällens repertoar utgörs av hennes alldeles egna favoritlåtar, en diger samling klassiker med väldig bredd. Det bjuds på alltifrån Bangles ”Manic Monday” till Kalle Moraeus ”Den första sommaren” och Joni Mitchells ”River”, blandat med några nya låtar från hennes egen senaste skiva ”Til Deg”, som kom ut i slutet av förra året.

Det är mycket vackert och framför allt är det ett fenomenalt gäng norska och svenska musiker hon har med sig. Underhållningen håller hög klass och man kan vila tryggt i att man vet vad man får.

 Ett avvikande inslag bjuds det dock på, även om det inte kommer från huvudpersonen själv.

Kyrkjebös körsångerska visar sig vara en norsk singer/songwriter som heter Unni Wilhelmsen.

Medan Sissel är ute för klädbyte får hon chansen att framföra en egen sång, ”Won’t go near you again”, och det känns riktigt spännande.

Det bryter av det höviska och även kanske lite för tama som i övrigt genomsyrar kvällen emellanåt. ”Innerst i sjelen” är dock ett riktigt paradnummer där Sissel Kyrkjebös klingande stämma verkligen får komma till sin rätt.

Hon visar här att hon inte bara har en bredd i sin repertoar, utan även i röstens omfång.

Emelie Lundin

Mer läsning

Annons