Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förut Rolling Stones - nu Parken Gävle

/
  • PARKEN. Dan Reed Network var så stora i början av 90-talet att de spelade som förband åt bland andra Rolling Stones och David Bowie. I kväll spelar han på Parken.

Dan Reed har hittat tillbaka till musiken.
Till hjälp tog han ett par tibetanska munkar.

Annons

Namnet Dan Reed, får det några klockor att ringa, glödlampor att tändas ovanför huvudet? Dan Reed Network kanske? Den gamla hiten "Rainbow Child"?

Dan Reed Network var så stora i början av 90-talet att de spelade som förband åt bland andra Rolling Stones och David Bowie.

Men sedan tröttnade Dan Reed på livet som musiker, och hämtade mod i Indien för att bryta upp och göra någonting annat. Under många år sysslade han med andra saker, bland annat drev han en nattklubb i hemstaden Portland.

Önskan att få spela återvände dock, och det var återigen i Indien som han fick inspiration att ge sig in i musiken igen. Bland annat genom de två munkarna Lobsang and Sonam, i vars kloster han fick vara gäst och lära sig tibetansk strupsång.

– En av mina favoritupplevelser under den perioden var att gå upp i bergen tillsammans med Sonam och öva strupsång, säger Dan Reed på hemsidan.

Om det blir strupsång i kväll på Parken återstår att se.

Mer läsning

Annons