Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågande om samtiden på Spegeln

/
  • IGENKÄNNING. Mest äldre i publiken när Adde Malmberg och Kettil Medelius skämtade om igenkänning kring ålderskrämpor.

Att rätta till människors huvuden, gärna bryskt, är roligt. Adde Malmberg håller med om det, och har därför alltid drömt om att bli frisör.

Annons

 

Hans lilla utläggning om detta tillhör ett av de roligare inslagen när han tillsammans med musikern Kettil Medelius lunchunderhåller till soppan på Spegeln.

Förutom den sedvanliga stå upp-komiken - Malmberg tillhör Seinfelds observationsskola inom humorn, ni vet, har-ni-tänkt-på-det-här-skämt - sjunger såväl Adde Malmberg som Medelius låtar, mer eller mindre humoristiska, såsom en omtolkning av en Taube-klassiker och en imponerande visa där Malmberg inrymt alla dagsaktuella spörsmål, nästan så färska att trycksvärtan kladdar på komiken.

Hans scenpersona är en äldre herre i otakt med tiden, förvirrad och lätt frågande inför sin samtid, en akt vars knarrighet påminner om gnällspiken Andy Rooney i "CBS 60 Minutes" (alltid sevärt, för övrigt, men gömt på usla sändningstider).

Sopplunch med underhållning är ett trevligt inslag, och jag hade kanske inte varit lika välvillig med betyget om det varit en show under kvällstid. Åldern på publiken är hög, vilket Malmberg påpekar flera gånger. Mycket igenkänningshumor om ålderskrämpor. Värst var väl att jag själv, vid 27 års ålder, fnissade med pensionärerna, igenkännande.

Mer läsning

Annons