Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från London till nya skivan

/
  • Slår sig inte till ro. Twiggy Frostbite började ta form i London för tre år sen. Nu släpps bandets debutskiva och Elin Lindfors och AnnaKarin Berglund är övertygade om att det bara är början.

Å ena sidan känns det som att man har väntat länge på Gävlebandet Twiggy Frostbites debutskiva – de känns ju så etablerade redan.
Å andra sidan har det gått fort. Fröet till bandet såddes i London för tre år sen.
Nu släpps i alla fall "Through fire" och firas på Spegeln i Gävle i kväll.

Annons

Elin Lindfors och AnnaKarin Berglund sitter i kökssoffan som är full av kuddar i köket i lägenheten på i det gamla brygggeriet på Brynäs. De delar lägenhet, jobbar på samma ställe och spelar i samma band.

– Men det blir inte så mycket som man tror, ibland kan jag känna "vad länge sen det var jag såg Elin", försäkrar AnnaKarin.

De två känner varann sen länge och spelade ihop i bandet Loai. När Elin skulle åka till London för att göra ett projektjobb på utbildningen i musikproduktion tyckte hon att AnnaKarin kunde följa med.

– Det hela började med att allt gick fel. Vi hade storslagna planer och hamnade på ett vandrarhem och fick inga jobb och blev jättesjuka, säger AnnaKarin.

– Vi la våra sista pengar på en stor keyboard, sgäer Elin.

Den blev central i deras Londontillvaro. De bodde pyttelitet och hade saker överallt men kring den röda keyboarden fanns inget som störde.

– Den räddade oss, säger AnnaKarin.

Där skrevs de första utkasten till de låtar som nu finns med på debutskivan.

– Vi skrev väldigt mycket musik där, säger Elin.

Och de åkte väldigt mycket tunnelbana.

– Det är så fin akustik där, brusigt, mullrigt och mysigt, säger Elin.

Tunnelbanan finns med på albumet, säger de. Nu när de lyssnar på det är det lite som att komma tillbaka dit.

– Tunnelbanepop kanske man kan säga, säger Elin.

Andra vill gärna prata om norrländska ödsliga vidder (skivomslaget är just vit snö och vit himmel i all oändlighet), om vackert och skört och kraftfullt på en och samma gång när de beskriver Twiggy Frostbites musik.

Relativt snabbt efter hemkomsten från London hamnade de på sajten allears och fick erbjudande om skivkontrakt .

– Lite väl snabbt kanske, säger Elin och skrattar.

Men låtutkasten tog form, växte och blev till låtar.

De jobbar så, Elin skvier en text och en grund och hon och AnnaKarin bygger vidare på idén hemma och tar sen med låten till replokalen där den vänds och vrids ytterligare några gånger.

– Egentligen blir man aldrig klar, säger Elin men både hon och AnnaKarin tycker att det känns bra, att de blir nöjda nu när de ser och hör skivan.

I kväll firar de alltså med släppfest på Spegeln och förutom Twiggy Frostbite spelar två debuterande band från Sandviken, Haha Sound och The Giant's Dream. I morgon spelar de i Stockholm och längre fram i vår väntar en Finlandsturné.

Självklart vill de ut och spela mera. Kanske också göra musik till film eller teater.

– Det vore jättespännande, säger Elin.

– Och så vore det ju coolt att göra en längre turné utomlands, säger AnnaKarin och berättar att Twiggy Frostbite spelas på radion i Indonesien, så det vore kanske ett ställe att åka till.

Man fattar att albumet "Through fire" och de kommande spelningarna bara är början för Twiggy Frostbite.

 

 

Ladda ner Twiggy Frostbites singel "Heroes" alldeles gratis på www.arbetarbladet.se!

Mer läsning

Annons