Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gammalt och nytt på Spegeln i höst

/

När Eldkvarn, Moneybrother, Caroline af Ugglas och Christian Kjellvander spelat på Spegeln tidigare har det blivit utsålt. I höst kommer de tillbaka allihop.

Annons

Braksuccéer är förstås välkomna tillbaka. Moneybrother har spelat på Spegeln inte mindre än tre gånger tidigare. I oktober kommer han tillbaka. Det som är nytt är att han blir ensam på scenen, utan band.

Marcus Olsson och Christer Björklund börjar känna sig hemtama som bokare på Spegeln. De flesta band i ”Spegeln-storlek” har redan spelat där, säger de, och Marcus och Christer har märkt vad som har funkat och inte. Men lite provar de sig fram fortfarande.

Soppkonserter kvar

– Kristoffer Åström och Toni Holgersson tycker vi till exempel är bra och hoppas att Gävleborna ska tycka det också, men säker kan man inte vara.

Soppkonserterna på dagtid är kvar, med bland annat Åsa Jinder och Tommy Nilsson.

Dessutom har de inlett ett samarbete med standupföreningen Gasta, vilket de är glada för:

– Vi själva är ju världens tråkigaste människor, så vi ska inte hålla på och boka standup, säger Christer Björklund.

Nu kommer Gasta och styr upp det i stället. Magnus Betnér och Babben Larsson är förstås väldigt bra namn att ha i programmet.

Mitt under intervjun kommer Erika Sjöberg in med ett gäng affischer under armen.

Hon är dansare och projektledare för hiphop-jammet Xpand your Elements, som kommer att köras på Spegeln i september.

Under en hel dag kommer det att hållas workshops med inriktning mot hiphopens fyra element, det kommer att vara mc-battles och dansbattles och sent på kvällen kommer rapparna ADL och Chords och uppträder.

– Hiphopen är stor i Gävle, det finns många talanger här. Men det märks inte på uteställena, jag kände att det var lite dött på den fronten, säger Erika.

Mer läsning

Annons