Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gästrikeungdomar i Kents nya video

/
  • Eleverna på Höghammarskolans särgymnasium i Bollnäs kommer att synas i Kents nya musikvideo Töntarna som regisseras och produceras av Johan Söderberg. Bilden är från i våras och den video Johan och eleverna spelade in tillsammans då. Sanna Norling från Hofors, längts fram, blir en av huvudpersonerna i Kentvideon.

”Så häng dom högt. Så häng dom långsamt. Men häng dom högt. Jag kräver hämnd.” Så går första raderna i Kents nysläppta låt Töntarna.

Men i musikvideon är det Sanna Norling från Hofors som tittar in i kameran och sjunger det – med Jocke Bergs röst.

Annons

Sanna och hennes klasskompisar på Höghammarskolans särgymnasium är huvudpersoner i nya Kentvideon, som spelas in i Bollnäs nu i veckan.

Anledningen till det heter Johan Söderberg, filmare och klippare, som bland annat arbetat med Madonna och Robyn. Nu har han fått i uppdrag att göra musikvideon till Kents Töntarna, första singeln från nya albumet som precis släppts digitalt.

Johan Söderberg har en dotter på skolan och efter att ha läst igenom låttexten tyckte han att det kändes klockrent att ha med säreleverna i videon.

– Vi höll på att svimma när han frågade oss. Vilken grej, liksom! Och Kent tyckte att det var en jättebra idé, berättar musikläraren Anders Skogh.

I våras hjälpte Johan Söderberg eleverna på särgymnasiet att, som ett projektarbete, spela in egna raplåten Leva mitt liv. Den musikvideon har både visats i tv och blivit en succé på YouTube.

– Det betyder oerhört mycket för den här gruppen av elever, som vanligtvis inte syns så mycket, att bli framlyfta på det här sättet. Och det sker utan att pruta, säger Anders Skogh.

I dag, tisdag, kommer filmteamet till Bollnäs för att förbereda idrottshallen för inspelning. Med sig har de kamerahissar, scener och gigantiska skärmar.

I morgon och på torsdag pågår sedan inspelningen.

Koreografin har lärarna på skolan hjälpt till med.

– Alla tycker att det är en riktig höjdare att få vara med om detta. Många av eleverna har alla Kents skivor och nu ska de få vara med i en Kentvideo. Det är stort, säger Anders Skogh.

Alla elever på Höghammars särgymnasium kommer att synas i videon. Förutom Sanna Norling är det bland andra Cecilia Lindqvist från Gästrike-Hammarby och Mattias Nielsen från Hofors.

Annons