Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävlepop på kollo

/
  • föreläste. Anna-Karin Berglund från Twiggy Frostbite (näst längst till höger) passade på att föreläsa på Hultsfredsfestivalen. På popkollot för tjejer.

Twiggy Frostbite från Gävle spelar på Hultsfred sent i kväll. Men innan de går upp på scenen har de en annan viktig spelning att se. En spelning med två nybildade band som de just har föreläst för.

Annons

Popkollo i Hultsfred är ett rockläger för tjejer mellan 12 och 18 år som gillar att spela rock. När de kommer dit sätts de ihop i band, och sedan får de göra egna låtar, spela in, och dessutom ha en avslutningskonsert på Hultsfredsfestivalen. Och till årets upplaga var Anna-Karin Berglund, Elin Lindfors och Emma Sjöberg från gävlebandet Twiggy Frostbite inbjudna för att hålla i en workshop på kollot under näst sista dagen.

– De var lite trötta efter nio dagar oavbrutet repande och studioinspelningar, men de var samtidigt väldigt peppade inför avslutningsspelningen i kväll, säger Anna-Karin Berglund.

Anna-Karinn och gänget gav respons på kollo-bandens låtar och framträdanden inför festivalspelningarna i morgon, och passade också på att dela med sig av tips man kan ha nytta av på scenen.

– Det kan vara allt från vad man ska ha för medhörning i monitorerna till att man inte ska komma på att man glömt strömkabeln när man står på scenen, som jag gjorde en gång, säger Anna-Karin.

– Jag tror det är bra. Vill en tjej spela elgitarr så kan du vara säker på att det kommer fram en kille och stämmer den åt henne. Det finns så mycket saker som får tjejer att stå tillbaka, och på ett kollo för bara tjejer så händer inte det.

Vi kommer att återkomma till Twiggy Frostbites äventyr på Hultsfredsfestivalen under helgen.

Mer läsning

Annons