Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Getaway – en festivalrapport

/

Till skillnad från förra året så hade jag före sommarens festival inga tvivel på att folk faktiskt åker till Gävle för att kolla på band.

Annons

Getaway lever upp till standarden de satte förra året, det var smidigt med köerna in på både campingen och festivalområdet. Trots att funktionärerna gärna hade fått haft lite mer koll på området fick man alltid svar så fort man frågade något. och även vakterna var trevliga och hjälpsamma. Att sjukvådare inte hade ett tält eller åtminstonde gick omkring på campingen på nätterna var inte lika bra, något jag hoppas på att är annorlunda tills nästa år.

Även detta år hängde jag mest på campingen, där “Hits for Kids 2” gick på högsta volym på högtalaren, blandat med lite kängpunk och growl. Mixen av all obskyr musik i kombination brända armar blev vardagsmat – precis som sig bör på festival.

I år sov jag även på campingen, och överlevde fint trots att jag tidigare varit närmst extremt tveksam mot allt och alla som har med tält att göra. Idag hostar jag tills revben gör ont och snyter mig var tredje minut, vilket faktiskt även det känns som att det är exakt som sig bör efter en festival.

Höjdpunkten när det gäller band för mig blev Hardcore Superstar och Agnostic Front. En något udda mix av musikstilar, men trots några krockar i spelschemat är jag väldigt nöjd med blandningen.

Ett av festivalens största missar är dock spelningarna som ägde rum i Gasklockorna – klubbkänsla på en spelning i all ära, men när festivalbesökare inte får se bandet de köpt deras biljett på grund av blir det en del missnöje. Graveyard är ett av banden som fick något av en evighetskö som aldrig tog slut, även Ghost. Det känns helt enkelt lite sådär att lägga hypade band i en pytteliten lokal som man måste köa i 30 minuter utanför för att ens kunna komma in.

Ljudet vid scenerna var för det mesta godkänt, bortsett från Bullet där man knappt hörde speciellt mycket gitarr, och så Immortal som även hade lite krångel.

Även maten, både på campingen och festivalområdet var godkänd men inte så mycket mer - återigen saknas lite fler vegetariska alternativ.

Jag tror absolut att Getaway Rock Festival nästa sommar bara kommer växa sig större.

Om inte annat annonserades Manowar som första bokning, vilket drar publik. Undertecknads intresse av gruppen ligger mer åt hållet att dom mest har roliga kläder, ett drinking-game man inte bör prova på och en och annan nostalgilåt med underhållande texter som man ibland kan skratta lite åt – jag tror det kommer bli superroligt.

Hanna Eriksson

Mer läsning

Annons